Politika

PSG: Izbor Maje Gojković za predsednicu Vlade Vojvodine je poniženje i sramota

Beta | 8. maj 2024 | 14:57
PSG: Izbor Maje Gojković za predsednicu Vlade Vojvodine je poniženje i sramota
TANJUG / NENAD MIHAJLOVIĆ (STF)

Predsednik Vojvođanskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Miroslav Ilić izjavio je da je imenovanje Maje Gojković za predsednicu Vlade Vojvodine "poniženje i sramota za AP Vojvodinu jer je njena politika doprinela tome da danas nacionalnih manjina nema dovoljno" i da je od 2002. do danas pokrajina ima gotovo 300.000 stanovnika manje.

Kako je saopšteno iz PSG, Ilić je na sednici Skupštine AP Vojvodine rekao da se "Maja Gojković kroz svoju političku karijeru zalagala za sve osim za autonomiju Vojvodine", a da je "vraćanje nje u politički život Vojvodine, vraćanje na mesto nedela".

Ilić je kazao i da Pokret slobodnih građana "neće glasati za ovakvu vladu i ovakvu premijerku".

On je istakao da je "Vlada u kojoj je Maja Gojković bila ministarka bez portfelja, dovela do bombardovanja Srbije 1999. godine".

"Vaše lično delovanje i politike koju ste vodili devedesetih godina rezultat je 140.000 mrtvih, četiri miliona raseljenih i duga od 150 milijardi evra koji padaju na teret građana i naše dece", rekao je Ilić.

On je kazao i da je Maja Gojković bila na svim najvišim funkcijama ove države.

"Novom Sadu je Maja Gojković ostavila dug koji do danas nije vraćen, a kao njegov spomenik stoji nikada završena nova autobuska stanica, zbog čega se nakon intervencije Aleksandra Vučića, vratila u radikalsko gnezdo - Srpsku naprednu stranku", rekao je Ilić.