Politika

'Biramo Zemun': Aktivisti SNS vršili pritisak na građane da ne prilaze našim štandovima

Beta | 10. maj 2024 | 15:01
'Biramo Zemun': Aktivisti SNS vršili pritisak na građane da ne prilaze našim štandovima
PROFIMEDIA / Kirill Makarov / Panthermedia / Profimedia

Opoziciona koalicija "Biramo Zemun" optužila je aktiviste Srpske napredne stranke da su, tokom prikupljanja potpisa te koalicije u beogradskoj opštini Zemun, "vršili pritisak" na građane da ne prilaze njihovim štandovima i da ne daju podršku toj listi na predstojećim izborima.

Koalicija "Biramo Zemun" u saopštenju tvrdi da su stranačke štandove postavili u Gornjogradskoj ulici, ispred lokala koji je "zatvoren duže vreme", nakon čega im je prišao i pretio vlasnik lokala, koji im je rekao da "moraju da se sklone pošto je taj prostor rezervisan za SNS štandove".

Naveli su da je pritisak na građane počeo kada su pomerili svoje štandove, i kada su se pojavili aktivisti SNS koji su iz tog lokala izneli svoje štandove i postavili ih na tom mestu.

Predsednik izbornog štaba koalicije "Biramo Zemun" Miloš Janković naveo je da im je vlasnik lokala rekao da je SNS-u "dao taj deo trotoara na korišćenje".

"To pokazuje koliko je poslednjih decenija radikalsko-naprednjačka osovina privatizovala sve u Zemunu. Ti ljudi misle da njima pripada i javni prostor i da niko osim njih ne treba da se bavi politikom ili bilo kakvim javnim radom", ocenio je Janković, i dodao da će aktivisti te koalicije nastaviti sa redovnim aktivnostima prikupljanja potpisa.

Koaliciju "Biramo Zemun" čine Zeleno-levi front, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak, Novo lice Srbije i Politička platforma Solidarnost.