Промени језик   Sitemap   Верзија за штампу   06.12.2022. 09:00
 НАСЛОВНА    АРХИВА    НИН ДИЈАЛОГ    САДРЖАЈ      ПРЕТПЛАТА    E-ПРОДАЈА 
 
Potpuno spremni za novo digitalno doba

MTEL je 2015. ušao na tržište kablovskih usluga, a danas je apsolutni lider u telekomunikacijama na tržištu Crne Gore u svim segmentima usluga, uz značajan rast prihoda i dobiti u prvih osam meseci ove u odnosu na isti period prošle godine

Od najmlađeg trećeg operatora kompanija MTEL je postala lider na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori. Takvi slučajevi u telekomunikacijama su veoma rijetki, a naročito kada je taj uspjeh postignut u konkurenciji velikih globalnih telekomunikacionih operatora. Mobilna mreža je podignuta u rekordnom roku i to za samo 77 dana kada je uspostavljen prvi poziv i počeo komercijalni rad sa prvih šest otvorenih poslovnica u Podgorici i na Primorju. Danas MTEL nakon 15 godina uspješnog poslovanja svojom poslovnom mrežom pokriva teritoriju Crne Gore sa 17 poslovnica. MTEL-u je trebalo samo pola godine da osvoji 25% tržišnog učešća u mobilnoj telefoniji, a značajan razvojni ciklus nastavlja 2015, kada ulazi na tržište kablovskih usluga, što je kompaniju i dovelo na lidersku poziciju. Danas je MTEL apsolutni lider u telekomunikacijama na tržištu Crne Gore u svim segmentima usluga: mobilnoj telefoni, kablovskoj televiziji i internetu. Godinama bilježe rast broja korisnika u kablovskom segmentu i na kraju avgusta zabilježeno je rekordnih 38,87% tržišnog učešća u broju TV korisnika. Već godinama je lider po broju korisnika i u segmentu mobilne telefonije i na kraju jula ima 37,96% tržišnog učešća. Posebno smo ponosni što smo u segmentu interneta osvojili lidersku poziciju sa čak 42,88% tržišnog učešća. Evidentan je, takođe, rast prihoda i dobiti. Posmatrajući finansijske pokazatelje za prvih osam mjeseci 2022. sa istim periodom prošle godine, sa zadovoljstvom ističem da su prihodi od postpaid korisnika veći za 11%, a od prepaid korisnika čak za 35%. Internet korisnici takođe bilježe rast prihoda od 12%, prihodi od multimedije porasli su za 11%, što je doprinijelo i rastu EBITDA za 6%.
Sistemski se pristupa realizaciji strategije u razvoju čitave Telekom Srbija Grupe, pa i samog MTEL-a, jer je cilj da ona postane ozbiljan svjetski igrač u segmentu digitalnih servisa. Razvojem optičkog interneta, 5G mreže i digitalnih servisa želimo da budemo nosioci digitalne 4. industrijske revolucije koja dolazi. Strateško partnerstvo sa Vodafonom, koji je najveći svjetski operator, omogućiće povoljne i brze nabavke, što će doprinijeti ubrzanom razvoju digitalnih servisa baziranih na 5G. Planira se puštanje različitih praktičnih servisa pomoću kojih će korisnici moći da koriste benefite ove mreže. Budućnost telko industrije prevazilazi tradicionalne telekomunikacione usluge i biće okrenuta inovativnim servisima, čija osnova će biti kvalitetna i moderna infrastruktura, a ogleda se u širenju portfolija i primjeni novih tehnologija u svim sferama života i društva. MTEL u okviru svoje strategije planira da bude nosilac ovih promjena na tržištu Crne Gore. MTEL ubrzano radi na digitalnoj transformaciji kako unutar same kompanije tako i stvarajući pretpostavke za okruženje. Svojom brzom i pouzdanom infrastrukturom MTEL je potpuno spreman za novo digitalno doba, sa mogućnošću razvoja raznih platformi i vrhunskim sadržajem za zadržavanje postojećih korisnika i privlačenje novih.
Kontinuirano prateći svjetske trendove nastavljamo da budemo inovativni i pružamo najbolje servise i to po najpovoljnijim cijenama, a već danas se može reći da skoro ne postoji domaćinstvo u Crnoj Gori koje ne koristi makar jedan proizvod iz palete servisa i usluga koje MTEL pruža. Svoj uspjeh i povjerenje preko pola miliona zadovoljnih korisnika MTEL dijeli sa zajednicom u kojoj posluje, pa je prepoznat kao lider u društveno odgovornom poslovanju u svim segmentima društva: zdravstvu, prosvjeti, nauci, sportu, kulturi i pruža podršku uvijek u važnim državnim i lokalnim projektima od značaja za Crnu Goru. Za uspješno poslovanje i društvenu odgovornost MTEL je i dobitnik brojnih nagrada.
U Crnoj Gori se zna koga korisnici biraju – kompaniju MTEL!Tatjana Mandić
izvršna direktorka MTEL-a


Share on Facebook 

Постојећи коментари (0)| Пошаљи коментар

Приступ за чланове
  Корисничко име
  Лозинка
 
  Запамти ме на овом рачунару
Постаните члан! Региструјте се овде
Изгубили сте Лозинку? Кликните овде
Мисли
bg

Зоран Милановић председник Хрватске

Је ли нас Србија напала – јесте. Је ли Београд бомбардовао, уништавао, палио масовно Хрватску – јесте. А како се Хрватска понаша према њему? Џентлменски. Па доста је било!

Прочитајте све мисли
bg