Politika

POKS: Vlast nije ispunila nijedan zahtev, opozicija da jedinstveno predloži zakon koji će onemogućiti izbornu krađu

FoNet | 20. april 2024 | 12:17
POKS: Vlast nije ispunila nijedan zahtev, opozicija da jedinstveno predloži zakon koji će onemogućiti izbornu krađu
TANJUG / STRAHINJA AĆIMOVIĆ (STF)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je da vlast, osim deklarativno i obećanjima, nije ispunila suštinski nijedan zahtev opozicije za normalizaciju izbornih uslova i da je više nego jasno da se treba usprotiviti još jednoj izbornoj krađi koja je spremna.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović rekao je da je izlaz iz ove političke krize da opozicija jedinstveno predloži poseban zakon koji će omogućiti izbore kakvi su u drugim normalnim zemljama i koji će onemogućiti bilo čiju izbornu krađu.

"Jesen je pristojan rok da se taj zakon usvoji i sprovede. Do tada nema izbora ni u jednom gradu, ni opštini", rekao je Mihailović i dodao da je ubeđen da će predsednik prihvatiti da svi lokalni izbori budu na jesen, jer zahtev opozicije da se formira komisija koja će se baviti biračkim spiskom nije realan.

"On ni po koju cenu ne može da dozvoli da komisija počne da radi i utvrdi da postoje desetine hiljada glasača SNS sa lažnim prebivalištima u Beogradu i da praktično bude uhvaćen u izbornoj krađi. Pre će istrpeti bojkot opozicije i proteste građana", smatra Mihailović.

Prema njegovim rečima, zato je toliko odugovlačio sa ispunjenjem uslova da svi izbori budu 2. juna, da komisija nema više dovoljno vremena da se bavi svojim poslom.

"Da je to tako potvrđuje i njegova samo deklarativna spremnost da se oformi komisija, ali koja nema izvršna ovlašćenja i ima manje od tri nedelje za rad, uključujući i neradne praznike. Zbog svega ovoga, kao kompromis, treba mu omogućiti izlaznu strategiju da izbori budu na jesen", rekao je Mihailović.