Politika

Nela Tonković: Slušaćemo Subotičane, SNS i SVM to do sada nisu

Beta | 7. maj 2024 | 21:05
Nela Tonković: Slušaćemo Subotičane, SNS i SVM to do sada nisu
NIN / Mitar Mitrović

Kandidatkinja za gradonačelnicu Subotice opozicione liste "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu" Nela Tonković je danas najavila da će "naš doprinos gradu biti slušanje građana i aktivan odnos s njima, da zajedno izgradimo bolji grad".

Tonković je novinarima na Trgu Slobode, ispred Gradske kuće rekla da koalicija Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), vladajuća u Subotici, "nije baš često pitala građane kako se osećaju u ovom gradu niti šta ih tišti, niti šta bi mogli da poboljšaju".

Navela je da je jedan od prvih ciljeva programa opozicione koalicije da građani razumeju "da smo svi komšije i da će u potpunosti zastupati interes građana, aktivno ih slušati i sarađivati s njima kako bi Subotica postala bolja za život".

"Pošto smo komšije, naša je dužnost da se borimo za to da grad postane daleko bolji, da grad ne toleriše ni nultu stopu korupcije i da uvek možete da se oslonite na vaše predstavnike koji će jasno razumeti ono što su vaše potrebe", kazala je ona.

Ona je kao drugi bitan zadatak te koalicije navela da je "važno vratiti osmeh u Suboticu" jer veruju da Subotica može da bude daleko bolja jer je puna potencijala.

"To prepoznaju i oni koji dođu u naš grad i oni koji ovde žive. U Subotici želimo da život bude potpuno drugačiji, da ljudi osećaju nadu, da budu potpuno slobodni, da imaju adekvatne obrazovne institucije, adekvatnu zdravstvenu zaštitu, ustanove kulture, da imaju prostora za provođenje slobodnog vremena onako kako žele", kazala je Tonković.

Po njenim rečima, profesionalizacijom upravljanja javnim resursima, javnim preduzećima i javnim ustanovama, Subotica će postati istinski dobro mesto za život.

Koaliciju "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" na predstojećim lokalnim izborima 2. juna čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata. Ta koalicija do petka, 10. maja, potpise podrške građana za izbornu listu prikuplja u sedištu Narodnog pokreta Srbije, u Ulici braće Radić 20, od 10 do 20 časova.