Politika

Narodna stranka, Nova Srbija, POKS i Pokret poljoprivrednika Srbije zajedno na izbore u Čačku

Beta | 8. maj 2024 | 13:01
Narodna stranka, Nova Srbija, POKS i Pokret poljoprivrednika Srbije zajedno na izbore u Čačku
NIN / Oliver Bunić

Gradska izborna komisija u Čačku proglasila je izbornu listu koalicije četiri opozicione stranke, koju čine Narodna stranka, Nova Srbija, Pokret poljoprivrednika Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), za lokalne izbore u tom gradu 2. juna.

Naziv liste, koja će na lokalnim izborima u Čačku biti pod rednim brojem četiri, je "Svi za Čačak – Narodna stranka – dr Aleksandar Radojević, Nova Srbija – Velimir Ilić, Pokret poljoprivrednika Srbije – prof. dr Vlajisav Papić, Pokret obnove kraljevine Srbije – Goran Petković".

Prvi na listi je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Aleksandar Radojević, drugi je Nenad Vukosavljević iz Nove Srbije, a treći Goran Petković iz POKS-a.

Predsednik Nove Srbije, bivši ministar i gradonačelnik Čačka u više mandata Velimir Ilić je 42. na izbornoj listi "Svi za Čačak".

Na listi se nalazi 75 odborničkih kandidata, koliko ima odbornika u lokalnoj Skupštini, od kojih je 44 kandidata iz Nove Srbije, a na njihovoj kvoti je i Pokret poljoprivrednika Srbije, 20 iz Narodne stranke i 11 iz POKS-a.

Gradskoj izbornoj komisiji u Čačku do sada su pored liste "Svi za Čačak" predate i izborne liste koalicije "Aleksandar Vučić - Čačak sutra", Dveri i Grupe građana "Ivan V. Ćalović - Istina i čast".