Društvo

Osobe u BiH koje su na Tiktoku tvrdile da imaju informacije o nestaloj devojčici puštene na slobodu

FoNet | 29. mart 2024 | 16:44
Osobe u BiH koje su na Tiktoku tvrdile da imaju informacije o nestaloj devojčici puštene na slobodu
TANJUG / TANJUG VIDEO (STF)

Tri osobe koje su uhapšene u Bosni i Hercegovini zbog objavljivanja informacija o umešanosti u slučaj nestanka devojčice Danke Ilić u Boru puštene su danas na slobodu, piše Dnevni avaz.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo odlučilo je da nema osnova za zadržavanje Bashara Tufankija, Zakuana Tufankija i Muhameda Tufankija koje su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili u četvrtak zbog sumnje da su putem Tiktoka objavili da su povezani s nestankom dvogodišnje Danke Ilić i tražili novac za informacije o tome.

Bashar Tufankiji, državljanin BiH i Sirije, priznao je u FUP da je širio informacije o nestanku devojčice i tražio 50.000 evra.

FUP je, prema saznanjima "Avaza", podneo izveštaj u kojem navodi da su osumnjičeni izvršili krivično delo ucene i uznemirenja javnosti. Portparol FUP Emil Sućeska izjavio je za sarajevsku N1 da je Tužilaštvo KS okvalifikovalo počinjeno delo kao otmicu i iznudu.

Sućeska je rekao da je FUP naveo u izveštaju da bi osumnjičeni trebalo da budu zadržani, ali je Tužilaštvo donelo odluku da "lica budu puštena".

Istražitelji Odseka za sajber kriminal FUP locirali su osumnjičene putem IP adresa. Informaciju o tome da trojica državljana BiH, od kojih jedan ima i državljanstvo Sirije, a drugi Srbije, poslalo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.