Biznis klub Biznis Vesti

Kreativno okruženje vodi do poslovnog uspeha: Ključni faktori za transformaciju radnog prostora u inspirativno mesto

Promo | 19. april 2024 | 15:08
Kreativno okruženje vodi do poslovnog uspeha: Ključni faktori za transformaciju radnog prostora u inspirativno mesto
NIN / Saša Knežević/Ustupljena

U današnjem poslovnom svetu, gde se svaki korak meri uspehom, izbor pravog mesta za stacioniranje poslovnog prostora predstavlja ključnu odluku koja utiče na rast i prosperitet biznisa. Kada se posmatraju različiti faktori koji oblikuju tu odluku, ističu se ključne karakteristike koje određuju vrhunski poslovni prostor.

Sa težnjom da se odgovori na globano postavljene standarde kada je reč o poslovnim kompleksima poput onih koji se nalaze u najvećim evropskim metropolama, AFI City Zmaj predstavlja domaći odgovor na sve izazove kada je poslovni kompleks u pitanju. Svojim modernim arhitektonskim rešenjima i raznovrsnim sadržajem, AFI City Zmaj predstavlja ambiciju usmerenu na ispunjavanje zahteva postavljenih na globalnom tržištu.

Kada je reč o izboru lokacije za poslovanje, ključni faktori kao što su povezanost, funkcionalnost, mir, inspirativno okruženje, ali čak i parking mesta postaju suštinski važni. Evropski najimpozantniji poslovni kompleksi su često stacionirani na centralnim lokacijama u gradu i nude izvanrednu povezanost i neograničene mogućnosti za poslovni rast, ali uzimajući u obzir da zaposleni izuzetno vrednuju mir, AFI City Zmaj svojom lokacijom obezbeđuje prostor za neograničenu kreativnost i slobodu na poziciji koja je izvan svakodnevne gradske vreve, a samo 13 minuta od aerodroma, 17 minuta od centra grada i  jedan minut hoda do najbliže železničke stanice, koja pruža pristup svim ključnim lokacijama u gradu.

NIN / Saša Knežević/Ustupljena
NIN / Saša Knežević/Ustupljena

Uzimajući u obzir funkcionalnost prostora, analitički podaci pokazuju da zaposleni cene i traže sjajne poslovne prostore koji pružaju više od samo radnog mesta. Istraživanja kažu da 89% zaposlenih govori kako su srećniji kada rade u zajedničkom prostoru, a pod istim uslovima 68% je manja verovatnoća da će konektovani na ovaj način doživeti burnout. Upravo u tome leži ključna prednost poslovnih kompleksa poput AFI City Zmaja koji je podložan individualnim željama i izmenama u prostoru, kao i celokupno iskustvo koje inspiriše i motiviše zaposlene na najviši nivo performansi.

NIN / Saša Knežević/Ustupljena
NIN / Saša Knežević/Ustupljena

Tu su kafići i restorani koje će zaposleni posećivati za vreme pauze, živopisno zelenilo koje okružuje ceo kompleks, šah na otvorenom kao i mnogo kreativnih kutaka. Podatak da 1 od 3 zaposlena daje otkaz zbog dosade, će postati prošlost uz navedene pogodnosti.

Investitori su prilikom projektovanja AFI City Zmaj biznis parka, mislili o svemu, pa su na svojoj mirnoj lokaciji kompleksa omogućili prostran parking, koji je takođe ključan faktor. U prvoj fazi projekta obezbeđeno je više od 450 parking mesta, a u težnji da budućim zaposlenima obezbedi najbolje, AFI City Zmaj će vratiti prosečnih 90 sati godišnje koje zaposleni potroše tražeći parking, čime će to vreme iskoristiti uživajući u mirno započetom danu gde je okruženje idealno za uspeh.

NIN / Saša Knežević/Ustupljena
NIN / Saša Knežević/Ustupljena

Kako su zadovoljstvo i učinak zaposlenih od ključne važnosti, nije jednostavno postići visok nivo u isto vreme. Statistike pokazuju da zaposleni koji na 90 minuta naprave pauzu, imaju za 30% veći fokus tokom rada, a odmor proveden na pravi način u fantastično organizovanom poslovnom prostoru, gde se mogu upoznati razni inspirativni ljudi, definitivno će omogućiti sreću i produktivnost na zavidnom nivou.

Zato, ukoliko poslodavac razmotri sve navedene ključne faktore prilikom izbora poslovnog prostora i odluči se za AFI City Zmaj biznis park, velika je šansa da svoj biznis usmere u pravcu dostizanja svetskih trendova i kreiraju buduće globalne standarde poslovanja

Tagovi