Politika

Tepić: Ne znamo kada će biti nastavljena konstitutivna sednica, vlast krije novog predsednika Skupštine "kao zmije noge"

FoNet | 6. februar 2024 | 12:45
Tepić: Ne znamo kada će biti nastavljena konstitutivna sednica, vlast krije novog predsednika Skupštine "kao zmije noge"
TANJUG / Nemanja Jovanović

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da se ne zna kada će biti nastavljena konstitutivna sednica Skupštine Srbije, kao i da vlast krije kandidata za predsednika parlamenta. “Kao i uvek sa SNS ne znate tok sednice, ne znate šta planiraju, kriju kao zmija noge kandidata za predsednika Skupštine Srbije, kao da ga se stide. Ovde niko ništa ne zna kao da smo u bunkeru”, rekla je Tepić novinarima u Skupštini Srbije.

Tepić je rekla da je poslanicima opozicije prvi put, od kada je ona poslanica, policija “metalnim detektorima pregledala automobile kao da su teroristi i kriminalci, kao da opozicija unosi bombe, oružje ili ko zna šta”.

Ona je rekla da se isto tako policija ponašala u skupštinskoj sali.

“Salu su ponovo podelili kordonom, najmanje 40 policajaca je stajalo između poslanika opozcije koji su hteli da podignu jednake parole da građani vide, da znaju šta se dešava, ali se to nije desilo. Policija se bukvalno nabijala u nas da bi nas sprečila da se krećemo po sali”, rekla je Tepić.

Ona je rekla da je partijska policija iznad zakona.

“Od ovog trenutka svi zaposleni u MUP koji se predstavljaju kao obezbeđenje stavili su se u službu partije, Gašića, Vučića i onemogućavaju narodnim poslanicima da se kreću kroz Skupštinu”, rekla je Tepić.

Ona je rekla da jedino što su poslanici "saznali je da će saznati kako će dalje da se radi”.

"Kriju svoje namere kao šibicari"

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da niko ne zna kada će biti nastvaljena konstitutivna sednica "zato što ljudi koji su uzurpirali vlast i došli u parlament na osnovu pokradenih izbora kriju svoje namere poput šibicara, prevaranata i manipulatora".

“Što se nas tiče mi smo tu, spremni smo, učinićemo sve što je do nas da zajedno sa građanima Srbije dođemo do pravde i učinimo sve da se ponište ovi izbori, da se stanje u Srbiji normalizuje, a lopovi budu u zatvoru”, rekao je Aleksić.

On je rekao da nastavljaju borbu u parlamentu.

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović ocenio je da je ovo "prva pobeda opozicije koja je uspela da zaustavi održavanje konstitutivne sednice parlamanta kako bi ušli u proces razrešenja krize u kojoj se nalazi naša država”.

On je rekao da u narednim danima očekuju sednicu Evropskog parlamenta i rezoluciju o izbornoj krađi u Srbiji.

“Ceo svet je video ovu krađu”, istakao je Lazović i dodao da se "u Srbiji desila najbrutalnija krađa izbora i da zbog toga opozicija protestuje i zahteva da se izbori ponište, ponove i da se održe pod fer i poštenim uslovima".