Politika

Pokret Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu, Savo Manojlović kandidat za gradonačelnika

Beta, FoNet | 24. april 2024 | 09:37
Pokret Kreni-promeni izlazi na izbore u Beogradu, Savo Manojlović kandidat za gradonačelnika
FONET / Marko Dragoslavić

Pokret "Kreni-Promeni" izlazi samostalno na beogradske izbore, saopštio je danas programski direktor tog pokreta Savo Manojlović koji će biti kandidat za gradonačelnika.

On je na konferenciji za novinare rekao da izborni uslovi i zatvorenost medija nisu najveći problem, jer, kako je objasnio, ako probudimo ljubav, radost i nadu koja postoji u svakom čoveku u Beogradu, taj problem može da se pobedi.

Prema njegovim rečima, kada je veći deo opozicionih stranaka okupljenih u koaliciji "Srbija protiv nasilja" odlučio da izađe na izbore, bojkot je postao besmislen. Upitan zašto sada idu na izbore, rekao je da je jedinstvo opozicije na prošlim bilo nešto što je davalo nadu i bilo je jako bitno da odluče da bojkotuju ili izađu na predstojeće 2. juna.

Lista će se zvati "I ja sam Beograd - Kreni promeni - Savo Manojlović".

Fokus kampanje u Beogradu, precizirao je on, biće ekologija na nivou koji se tiče gradske vlasti, borba protiv korupcije, i treća tema, koju će obelodaniti kasnije, a tiče se borbe sa problemima i njihovim rešenjima.

Manojlović je rekao da veruje da će taj pokret uspeti da pobedi apatiju kod građana i probudi energiju koju je pokazao u zaštiti zelenih površina u gradu i kada je zaustavio Rio Tinto.

"Očekivati da ova vlast da fer izborne uslove je isto kao i očekivati da mesar postane vegetarijanac", rekao je Manojlović.

Manojlović nije želeo da odgovori da li će Kreni-promeni izaći na izbore u drugim gradovima i opštinama, uz objašnjenje "o tome ćemo narednom prilikom".

Pokret "Kreni-Promeni" prvi put izlazi na izbore.

Podrška Ekološkog ustanka

Pokret Ekološki ustanak saopštio je danas da podržava odluku pokreta Kreni-promeni da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima.

U saopštenju se dodaje da Ekološki ustanak "upućuje čestitke Savi Manojloviću i njegovom timu na ovom koraku".