Politika

Grupa građana ”1 od 5 miliona - Beogradski front” počela sa prikupljanjem potpisa za izlazak na beogradske izbore

FoNet | 25. april 2024 | 13:48
Grupa građana ”1 od 5 miliona - Beogradski front” počela sa prikupljanjem potpisa za izlazak na beogradske izbore
Ustupljene fotografije / Medija centar Beograd / Ustupljena fotografija

Grupa građana ”1 od 5 miliona - Beogradski front” počela je danas u podne sa prikupljanjem potpisa za izlazak na beogradske izbore 2. juna.

Kandidat za gradonačelnika te grupe Dušan Teodosijević rekao je na konferenciji za medije da će građani posredstvom društvenih mreža biti obavešteni o tome na kojim lokacijama i u kojim terminima će biti moguće dati svoj potpis podrške. Građani će danas moći da daju svoj potpis u prostorijama grupe građana u Hadži Melentijevoj 21 u periodu od 12 do 18 časova. Od petka, prema Teodosijevićevim rečima, potpise će građani moći da daju na različitim lokacijama u Beogradu.

Predsednik Pokreta "1 od 5 miliona" Moma Kovačević kazao je da je ovaj izborni proces početak smene generacija u srpskoj politici.

"Previše dugo gledamo ista lica. Vreme je za Nova lica koji će pokazati da ovaj grad može da imati novi ritam", naglasio je on.

FONET / Katarina Tomović
FONET / Katarina Tomović

Nemanja Petrović iz Beogradskog fronta osvrnuo se na raspisivanje lokalnih izbora rekavši da je to "jedan kriminalni čin".

"Nema političke organizacije i stranke koja u tako kratkom roku može ispuniti sve tehničke uslove za izlazak na lokalne izbore", napomenuo je Petrović.

Prema njegovim rečima, oni će se potruditi da to ispune, ali nisu odustali od ideje o protestu zbog toga.

"To je gušenje lokalnih samouprava i maltretiranje", ocenio je Petrović, dodajući da je nemoguće ispuniti sve uslove zbog brojnih praznika i neradnih dana.

Apelovao je da nije kasno da se odustane od raspisivanja lokalnih izbora.

"Nemojte da se igramo i da budemo neozbiljni" poručio je Petrović.