Politika

Jovanović: Ekološki ustanak za izlazak na izbore, večeras sastanak opozicije

NIN | 19. april 2024 | 13:00
Jovanović: Ekološki ustanak za izlazak na izbore, večeras sastanak opozicije
FONET / Milica Vučković

Narodni poslanik i lider Ekološkog ustanka, Aleksandar Jovanović Ćuta, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da je njegova stranka za izlazak na izbore 2. juna i dodao da odluka o izlasku na nivou koalicije “Srbija protiv nasilja”, treba da bude zajednička. Izjavio je i da će sastanak opozicije biti održan večeras u 19 časova.

"Lokal mora da ide na izbore, niko nema pravo da im kaže da sada idu u bojkot. Mi smo bliži izborima na svim nivoima, i ako pitate za stav Ekološkog ustanka, mi kažemo da mora da se ide na izbore. Zato pozivamo sve političke stranke, organizacije, sve ekološke opcije, da nastavimo da se borimo, jer drugog izbora nemamo", naglasio je Jovanović.

Dodao je da je jedini cilj predsednika Srbije Aleksandra Vučića razbijanje koalicije "Srbija protiv nasilja", zbog čega ta odluka mora da bude zajednička. Uputio je poziv i koaliciji NADA da donesu odluku o izborima.

"Mi za podele više vremena nemamo, moramo da shvatimo da možemo zajedno da srušimo ovaj režim. Nemamo puno izbora, ljudi su glasali za zajedništvo i zato smo ovde da apelujemo na sve da održimo zajedništvo", rekao je Jovanović i dodao:

"Nama predstoji kampanja, mesec dana kampanje na svim nivoima. Mi izbora nemamo, osim da nastavimo da se borimo za izbore", rekao je Jovanović.

Podsećajući da se za jedinstvo svih zalagao i pre izbora 17. decembra, izjavio je da "ne bismo imali problem u Beogradu, da se tada napravila jedna lista".

Narodna poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović, prethodno je takođe uputila apel svim strankama u Srbiji da odluka o izlasku na izbore, kakva god bila, mora da bude zajednička. 

"Ne možemo dopustiti Vučiću i Brnabić da razbiju koaliciju", istakla je Nestorović.

Ona je kazala da građani i stranke sada ne bi bili u dilemi o izlasku na predstojeće glasanje da je Ustavni sud Srbije blagovremeno doneo odluku i poništio decembarske izbore.